Старши треньорът на Цървена звезда Светислав Пешич избра група от 15 баскетболисти, която ще пътува днес за Самоков, за да играе приятелски срещи с българските Черно море, Рилски спортист и Лукойл Академик, както и кипърският Керавност, като част от турнира „Самел-90“.

Рилски спортист организира за поредна година пресезонната приятелска надпревара, и сега успя да привлече един от най-именитите сръбски клубове да се покаже в България. Още утре „звездашите“ ще срещнат Черно море, извън програмата на турнира, а след това играят последователно с Керавнос, Лукойл Академик, и в петък, 23 септември закриват срещите срещу Рилски спортист.

Сред баскетболистите на Пешич в България ще дойде и НБА звездата Адам Морисън, който се възползва от локаута в САЩ, за да играе в Европа. Избран под номер 3 в Драфт 2006, Морисън бе смятан за един от най-обещаващите играчи в Лигата, но така и не оправда очакванията. Ветеранът Петър Попович, завърнал с в Звезда това лято, както и Вук Радивоевич, също са в групата, като в нея не попадна Игор Ракочевич, който все още не е дал окончателен отговор дали ще остане в Белград или не.

С Цървена звезда пътуват и двама от най-големите таланти на Сърбия в момента – НБА проспекта Неманя Недович, и гардът Александър Цветкович – и двамата в Топ 10 в своите набори, съответно 1991 и 1993, в Европа.