„Мисля, че няма да стане работата. Това е личното ми мнение. Аз много бих искал той да стане национален треньор, бих направил каквото мога, за да успея да го убедя, но смятам, че не е възможно това нещо. Защото той се интересува, както вече каза, повече за клубния баскетбол, а не да води национален отбор”, това заяви един от мениджърите в агенция „Интерперформансис” Йорго Патапатиу по повод възможността техният клиент – треньорът Светислав Пешич да оглави националния мъжки тим на България.

 

„Смятам, че няма да се получат нещата за съжаление. Въпреки че както Пини Гершон, така и Светислав Пешич, тези хора са лукс за България. Би било много добре за българския баскетбол, независимо всичките конфликти, всичките интереси, които има, лични интереси и всички интриги, които се създават, някои ден трябва да спрат да се занимават с тези неща хората в баскетбола в България. И за двамата – и Пини Гершон, и Светислав Пешич да бъдат национални треньори, би било чудесно, но и за двамата – не на всяка цена”, коментира още Патапатиу, който е представител на влиятелната мениджърска компания за България.

 

Колкото до вариантът Пешич да бъде само консултант на мъжкия ни държавен състав Йорго Патапатиу каза пред Гонг:

„Аз не мисля, че федерацията ще се съгласи да има такова име само като консултант. Те искат да имат такова име за главен треньор, а не само за консултант. Според мен те искат такова име да бъде главен треньор, но това е моето мнение. Ако се търси някакво по-посредствено име като чужденец, тогава може най-спокойно да се направи един сбор от най-добрите български треньори, които да направят един щаб и резултатите няма да бъдат по-слаби. Помните щаба на Росен Барчовски от европейското през 2005-та година. Вярно е, че вдигнахте нивото с Гершон. Това беше късмет. Голям късмет, че той се съгласи да дойде. Той даде авторитет, даде хубаво име, всички заговориха за България. Никой не можеше да повярва, че ще дойде, но той дойде. Аз лично от нещата, които съм разбрал, съм съгласен с решението на федерацията той да не е треньор вече, въпреки че той е лукс за България. Трябва да има такъв треньор, но не на всяка цена. Не искам да си мислите, че вземам страна или нещо такова, аз също си мисля, че ако са се разделили по неподходящ начин, това не е правилно. Като имаш един такъв човек до теб, дори и при раздялата трябва да бъдеш много внимателен и да показваш уважение.”