Един от най-скъпоплатените играчи на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Перо Антич намери оправдание за поражението на тима си тази вечер в зала „Универсиада” не в слабата игра на състава, а в реферите.

Факт, странен на пръв поглед, заради очевидно не толкова качественото представяне на „студентите” днес, а и заради това, че с отсъжданията си тримата съдии на сблъсъка Димитър Гологанов, Марин Механджиев и Владимир Цеков предизвикаха недоволството по-скоро на „синята” публика в залата.

„Цяла България знаеше кой ще бъде победител днес. От директора на федерацията до всички. Питайте Тити и този Ценов, всички съдии, защо загубихме. Толкова от мен”, изригна македонецът, който има и български паспорт, явно подминавайки факта, че настоящите шампиони демонстрираха отчайваща стрелба от далечно разстояние, реализирайки само 2 от 21 изстрела за три точки.

„Студентите” овладяха повече борби – 32:27, но записаха едва 6 асистенции за цял мач и 13 грешки. Във вреда на ЛукОйл бяха отсъдени 17 нарушения, срещу 26 във вреда на Левски.

Самият Антич пък завърши със скромните 8 точки в своя актив за 34 минути на терена, за които има 4 точни стрелби за 2 точки от 11 опита и нито една тройка от 4 изстрела.

„Нашият отбор не беше това, което трябваше да бъде. Вие сами го видяхте. Просто не заслужавахме да победим. Това е, което видях - 21/2 шутирахме за три точки. Извинявайте, ама такъв процент – няма. Но въпреки това имаше доста плахи отигравания. Не мога да си го обясня, но все пак има и други мачове. Все пак 2-1 е по-добре от 1-2”, коментира спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков и добави:

„Не би трябвало да има подценяване, защото загубихме от Левски тази година два пъти, как да има подценяване… Не би трябвало да има подценяване, но успокоение може би имаше в отбора и то се видя.”

На въпрос за думите на Перо Антич, който каза, че всички са знаели как ще свърши този мач и го отдаде на съдийски грешки едва ли не и тенденциозно съдийство, Везенков отговори:

„Оф, оф, оф… Как тенденциозно съдийство. Аз не мога вътре да вляза да видя. Да, има някои неща, които нали, вие журналистите ще кажете, че съдиите са ни… в един момент това, което се вижда може би не свирят правилно. Тити се оплаква, че против него свирят, Перо Антич се оплаква, че против него. Според мен съдиите не повлияха. Левски си беше по-добър и би. Ние бяхме по-добри в Правец и бихме. Не знам, но когато стреляш 2 от 21, не би трябвало да търсиш извинение.”

„Това не мога да кажа дали ще станем шампиони в четвъртък. Аз казах още преди началото на серията, че вярвам в отбора. По-слабо от това не можем да играем. Ако е дал Господ да станем в четвъртък шампиони- ще станем, ако –не, ще станем в неделя”, завърши Сашо Везенков.