„Трябва да благодаря на моите състезатели, че се бориха”, отсече старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов след като „сините” намалиха финалната серия срещу ЛукОйл Академик на 1-2 победи.

„Смятам, че голямата разлика днес беше – сигурно и в нас има причина ЛукОйл да играе по-слабо, но виждате, че ЛукОйл днес игра по различен начин от този, който показа в Правец. Може да е имало и леко отпускане след 2-0. За мен беше важно и след сезона, който направихме бяхме задължени да се борим и да удължаваме максимално серията. Днес бяхме отборът, който повече се бори и повече искаше победата. Много рано Харпър беше с 4 фаула и всяка атака беше през него, както видяхте. Успяхме и без него да проявим характер. Чековски също се прояви във важни моменти. И пак повтарям – отборът на ЛукОйл да вкара 74 точки е и наша заслужа, но и тяхна слаба игра. Естествено, че ще искаме да доведем серията пак до Правец. В края на краищата ние направихме първата стъпка, преборихме се. Няма да бъде лесно, но ако положим същите усилия, може пък да имаме и по-добър ден. Днес не сме играли нещо феноменално. Техните звезди не бяха с този блясък, с който по принцип бяха в Правец. Това е и наша заслуга, но не трябва да се заблуждаваме, че е само наша. Безспорно е по-добро, когато играеш у дома, а и те не са в Правец. Те днес не бяха този отбор, който бяха преди 72 часа”, заяви Тити Папазов.

На въпрос за представянето на съдиите в сблъсъка със „студентите”, заради спорните отсъждания на моменти, Папазов каза:

„Ще ги коментирам след като свърши серията. Сега и да ги коментирам… Това са съдиите, който могат да свирят. Единственото, което вярвам и ще живея с тази вяра е, че ако е имало грешки, не са били умишлени. Защото, ако са умишлено, то тогава на класата, която има ЛукОйл… Не мога да кажа нищо за днешния мач, пак ви казвам – ще се въздържа от коментари. Не коментирах и втория мач. Казах, че трябва да играем по-добре и играхме по-добре. Ще коментирам след серията. Има голяма разлика във фауловете. Една от причините със сигурност е това, че играхме по-агресивно. Винаги ще има претенции от единия и другия щаб. Щом изходът на двубоя не е нарушен от поведението на съдиите, тогава не трябва да ги виним за нищо.”