„Все още ни остава една победа, за да станем шампиони”, коментира пред медиите наставникът на ЛукОйл Академик Йовица Арсич след като тимът му пропусна още днес да триумфира с шампионската титла в българския баскетбол.

„Не, не са ни изненадали Левски, няма много време за големи изненади. Просто се случва някой играч да играе веднъж по-силно, а следващия мач по-слабо. Големи тактически изненади няма. По-голямото желание победи. Защо да нямаме самочувствие, това не е никакъв проблем. Показахме, че когато играем като отбор и с по-голяма дисциплина и желание, че можем да ги бием. Вярвам, че следващия път ще ги бием”, заяви Арсич, а по повод реферите в третия мач от финалната серия с Левски в зала „Универсиада” каза:

„Трудно е да се коментират съдиите, докато не се гледа запис на мача. По принцип това са същите съдии, които свириха и в Правец. Просто мисля, че трябва да играем по-добре в защита. По-здрава защита трябва. Трудно е, когато дадеш 10 точки предимство на противника, после да играеш 30 минути и да изоставаш. Имаше слаба организация в нападение и нямаше как да вкараме лесни кошове.”