Павел Маринов ще продължи да носи екипа на Берое и през следващия сезон в баскетболното първенство, съобщават старозагорците.

Българският национал се присъедини към "зелените" в началото на годината, след като премина период на възстановяване от контузия. Той записа и три двубоя преди извънредното положение да прекрати отминалия сезон.

Маринов е роден на 12 юни 1988г.. Висок е 199см. и играе на позиция две и три. В годините назад е бил част от отборите на Балкан, Овергаз, Ямбол, Лукойл Академик, Динамо Букурещ, Арджеш Питещ, Лил Метропол, Стяуа Букурещ. Баскетболистът стартира подготвителния период за сезон 2018/2019 с Берое, но впоследствие премина във втородивизионния френски Кан.

В годините Павел Маринов се превърна в неизменна част от националния отбор на България.

"БК Берое пожелава здраве и успех на едно от големите имена в българския баскетбол! Вярваме, че в лицето на Павел Маринов отборът ни ще разполага с онзи лидер, който е нужен на всеки един тим. Искрено се надяваме, че трудните моменти са останали в миналото и отново ще имаш възможност да се наслаждаваш изцяло на играта така, както ти можеш!", пишат от клуба на официалния си уебсайт.