Случаите на изчезнали от България баскетболисти този сезон продължават да се увеличават. След като Ерик Уеб напусна безпричинно Черно море, а Ристе Стефанов се прибра в Македония заради финансови неуредици с Лукойл Академик, от Черноморец си замина Брус Браун.

213-сантиметровият център е напуснал изненадващо бургазлии, съобщава bulgarianbasket.com. Новината разкри старши треньорът на Черноморец Дечо Коешинов, който също призна, че е изумен от действията на Браун. В събота вечерта американецът е отпътувал за София, а вчера е трябвало да лети за Ливан. Наставникът на бургазлии е разочарован от постъпката на баскетболиста, чийто договор с клуба е до края на сезона.

Брус Браун си стегнал багажа заради неизплатена част от заплатата му. Коешинов уточни, че наистина има забавяне на месечното му възнаграждение с двайсетина дни, но Брус е получил аванс. Според адвокатите, при това положение тежкият център не изпълнява задълженията си по сключения договор и от Черноморец няма да му дадат разрешение да играе в друг отбор.

В телефонен разговор с Дечо Коешинов в събота Брус заявил, че иска да играе за бургаския тим. Мениджърът обаче му бил намерил друг клуб в Ливан, където щял да получава 4-5 пъти по-голяма заплата отколкото в Черноморец.

“Това потвърждава мнението ми, че тук става въпрос за мениджърски интереси. В Бургас на Брус му беше осигурено всичко. Той срещна много положително отношение и нищо не му е липсвало. Ситуацията е доста неприятна, тъй като днес, 8 март ни предстои мач с Левски, а в четвъртък играем за Купата в Ямбол. Но всяко зло за добро. Ще гледаме без него да се справим. Вече имам идеи как да променя тактиката за двубоя”, заяви Коешинов през „Компас”.

За внезапното отпътуване на Брус старши треньорът уведоми момчетата в отбора по време на снощната тренировка. Тимът се готви за Купата на България, но отсъствието на центъра им вероятно сериозно ще повлияе в двубоя срещу Балкан в четвъртък. Днес Черноморец среща Левски в последния мач от кръга в НБЛ.