Американският баскетболист на Евроинс Черно море Ерик Уеб скандално напусна Варна и страната. Още в неделя гардът си е събрал багажа и тихомълком е отпрашил за родината си. Причините не са ясни. Уеб не е уведомил никой за намеренията си.

„Ще ви кажа аз какво знам. В понеделник не се е появил нито на сутрешната, нито на следобедната тренировка. Това в нашия клуб е недопустимо просто и треньорският щаб е пратил човек да го потърси у тях, но са намерили вратата на апартамента отключена. Целият багаж на Ерик го е нямало и така разбрахме, че той самоволно е напуснал квартирата си. После разбрахме, че той в неделя е напуснал България без да се обади на никой, как стават тези неща, не ми е много ясно. Даже на другия американец нищо не е казал, така че това е ситуацията. Редовно си е получавал заплатата, има по 32 минути игрално време. Просто необяснима проява”, потвърди пред Гонг заместник-председателят на Евроинс Черно море Симеон Варчев.

„Свързахме се с агента му, този, който е за България, а той с този в Щатите. Нито един не знаеше нещо по въпроса. Сега е в САЩ. Вече адвокатите се занимават с това. Ще бъде изпратена информация до всички инстанции”, допълни Варчев.

Варненци вече търсят заместник на американеца Ерик Уеб. „Работим по въпроса за негов заместник, но засега е тайна. Може би довечера или утре ще имаме повече информация за човека, който имаме желание да привлечем”, коментира Симеон Варчев.