Гъста мъгла обви един от основните играчи на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Ристе Стефанов. Бъдещето на македонския национал при „студентите” изглежда разклатено, поне по последни данни. Веднага след прибирането на тима от Гърция, където шампионите изиграха две контроли, Стефанов е заминал за родината си и по информация на Гонг в момента все още е там. И, ако отсъствието на гарда, който е неизменна част от стартовия състав на тима, днес не е фатално, заради получената почивка за състезателите, то македонецът би трябвало да се яви на утрешната тренировка на отбора в Правец, ако все още се счита част от него.

28-годишният Ристе Стефанов взе участие в последната проверка на „студентите” на гръцка земя срещу местния Кавала и засега не е ясно, дали някаква ситуация или разменени реплики с треньора Йовица Арсич по време на този двубой, са предизвикали спонтанното му напускане. Проблемът обаче може и да е финансов, тъй като е публична тайна, че ЛукОйл има сериозни задължения към играча.

Сърбинът Йовица Арсич пък изведе македонския национален тим до Европейското първенство в Полша, но имаше търкания с някои от състезателите по време на общата им работа, между които настоящите му играчи при „студентите” Перо Антич и самия Стефанов.

„Наистина имаме разминавания с клуба, но се надявам тази вечер да ги изчистим”, сподели пред Гонг мениджърът на играча Йорго Патапатиу от агенция „Интерперформансис”. Патапатиу не пожела да конкретизира дали става дума за финансов проблем и добави, че утре сутрин ще може да коментира подробностите.

По-рано през деня спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков заяви, че не знае за напускане от страна на Ристе Стефанов и не е говорил с него, тъй като баскетболистите имат почивен ден.