Варна и Русе ще са домакини на финалните турнири за Купата на България по баскетбол, съответно при мъжете и жените. Това бе потвърдено официално след заседанието на Управителния съвет на родната централа. Георги Младенов пък бе утвърден като селекционер на националния ни тим до 18 години.

„При жените домакинството отиде в отбора на Дунав Русе. Имаше две предложения – от Нефтохимик Бургас и Дунав Русе. На Дунав беше по-добро и се прие единодушно от Управителния съвет. Датите остават същите. При мъжете имаше само едно предложение от Черно море Порт Варна. Също се прие, но с условието, че ще завърши на 2-ри март”, коментира пред Гонг президентът на баскет-федерацията Георги Глушков и продължи:

„Имаше и един въпрос, който още стоеше неразрешен. Чакахме отговор от треньора за националния отбор до 18 години. Потвърден бе Георги Младенов.”

На въпрос защо според него кандидатът при мъжете бе само един, Глушков отговори: „Имаше интересна дискусия по този въпрос. Г-н Варчев сподели, че обикновено домакинство се иска, когато отборът е силен и иска да премери сили с по-добри, а домакинството да му даде криле. Тази година той сподели, че при тях се навършват 100 години от дейността на клуба и за тях ще е чест да са домакини. Клубът тепърва ще обяви наградите, които ще дава и ще бъде доста интересно.”

А за избора на Русе пред Бургас, Георги Глушков сподели: „Защото при Нефтохимик предложението бе всичко, което е по наредба, а Дунав прибавиха към всичко това, което е по наредба, ще платят и разходите на клубовете, което е подарък за самите клубове.”