„Трудно беше, но е нормално да е трудно, когато играем с конкурента за първото място. Това не е изненада. Стара приказка е, че като направим разлика 10 точки, малко пада концентрацията”, заяви старши треньорът на ЛукОйл Академик Йовица Арсич след успеха на шампионите над носителя на Купата на България Левски.

„Започнахме да търсим много лесни решения, които не винаги са най-добри в нападение. Като изпуснахме предимството от 10 точки е нормално да има и психическо напрежение. Домакини сме и трябваше да бием. Не беше лесно, но съм доволен. Бихме силен противник в добър мач. Много по-качествен мач от първия, който изиграхме. Вече съм казвал, че вкарва този, които има най-голяма възможност спрямо противника. Доволен съм от Брендън Боуман и защитата, която изигра през първото полувреме спрямо Харпър. Не е лесно да го оставиш на 2 точки след 15-16 минути”, каза още сръбският специалист, а по повод поражението от Бенфика в Еврочалъндж сподели:

„Някакво специално напрежение няма заради загубата в Португалия. Ние трябва да бием два мача като домакини и да сме първи в групата, каквато ни беше и целта. Не е приятно да се губи, но може би е по-добре, че паднахме там, за да стартираме по-сериозно. Видяхте как стартирахме мача с Левски, а там ни вкараха 26-28 точки без да направим фаулове и да се постараем в защита. Беше мъчно да се гледа отборът в първата четвърт срещу Бенфика, а сега е много по-лесно.”