Капитанът на баскетболния ЛукОйл Академик Тодор Стойков отново бе сред най-важните козове за „студентите” при успеха над Левски със 103:98 точки в дербито на родния шампионат.

„Поздравявам Левски, играха изключително мъжки и стана изключително интересен двубой за българските стандарти. Хубав мач стана, а Левски се показа като добър и корав отбор днес. Накрая показахме характер и победихме. Мисля, че на този етап нашият тим е по-добрият. За мен първенството е изключително интересно, по един и същ начин се развиват нещата последните 8 години, така че нищо не мога да направя. Важно е да вдигна първи титлата май месец”, заяви Стойков, който завърши с 13 точки, от които 3 важни тройки.

„За мен всяка една загуба на моя отбор е сигнал за нещо. Аз във всеки един мач излизам концентриран и да побеждавам. Така съм визпитан. Някой път се получава, някой път- не. Мачът с Бенфика не е толкова важен за класирането. Нашата цел е да минем в следващата фаза. Важното е, че днес победихме. Убеден съм, че ще бием и в следващите мачове до края на груповата фаза на турнира Еврочалъндж и нашият тим ще е първи в групата. Ще играем още 6 мача след Нова година, което като цяло е добре за нашия тим. В следващия мач ще играем още по-спокойно и ще победим. Убеден съм в това. Не обичам да говоря преди мач, но съм сигурен, че ще победим този път”, коментира още Тодор Стойков.