Старши треньорът на баскетболния Левски Лукойл Тити Папазов даде любопитно интервю след официалното представяне на новия проект със спонсорството на Лукойл.

„Моите амбиции винаги са били големи. Едно е сигурно, че голямо име с голяма компания, когато се събират, би трябвало да имат големи амбиции. През годините аз винаги съм се борил със зъби и нокти. В конкуренцията се случват нещата. И в годините, когато не сме имали много възможности, и после, когато имахме, винаги сме имали амбиции”, коментира Тити Папазов пред NOVA.

„Баскетболът не може да бъде оазис, за да бъде нещо различно. Не искам да се сърдя на никой. Водещо при разговорите беше това - нито един човек не е ощетен. Не правим нещо нередно, гарантирам. Това е най-смисленото и най-хубавото нещо, което се е случвало на българския баскетбол. С най-сериозно бъдеще и хоризонт. Никога за мен парите не са били водещи. Не съм знаел колко дълго ще продължи трудният период. Мога да кажа, че всеки миг си е заслужавал. Знам, че човек, когато е благодарен, някъде горе виждат. „Сините” фенове не трябва да се съмняват в лоялността на проекта. Категорично Левски ще играе със своята емблема. Никой не е по-голям от историята. Няма брак по сметка, чисто и просто днес: Сгодихме се, сгодихме се”, пошегува се Тити Папазов.

„Първо трябва да бъдеш голям човек, за да бъдеш голям треньор”, отсече треньорът на „сините” и показа и съобщение на мобилния си телефон от бившия треньор на националния тим Пини Гершон, който му пожелава успех.

„Категоричната цел е да успеем да станем шампиони. Ангажимента, към който трябва да се обърнем е да направим сериозен пробив в Европа. Необходимо е това да бъде целта ни, която да реализираме в бъдеще. Идеологът на този проект е Тодор Стойков. Той и г-н Златев са коментирали това да се случи. Вярвам в това, че човек трябва да бъде добър и да не причинява на никого лошо. Дори да не бъда треньор някой ден, то винаги ще бъда част от този проект”, завърши Тити, който изказа съжаления за раздялата с Димитър Димитров, който бе премна в Академик Бултекс 99.