„Един мач, в който Хасково 2012 трябваше да покаже характер. Това беше единственото, което казах на момичетата в съблекалнята, защото ние не можахме да проявим такъв в Хасково. Радвам се, че момичетата се мобилизираха“, заяви старши треньорът на баскетболния Хасково 2012 Елена Станкова след успеха на нейните състезателки срещу Монтана с 85:84 точки в третия мач от финала в женското ни първенство и намаляването на серията на 1:2 победи.

„Не мога обаче нещо да си обясня. Аз искам баскетболът да е комбинация от интелигентни хора, които с достойнство да побеждават или да губят. Не си обясняват защо в този мач трябваше да бъде подкрепян толкова много отборът на Монтана. Ние сме обезкостени, гости сме, имат домакинско предимство, имат една чужденка повече. Не видях смисъл особено в постъпките на Иван Маринов т.нар. Барон, който е много близък приятел на Тити Папазов и Стефан Михайлов. Както виждате аз нямам това обкръжение“, коментира още Елена Станкова и продължи:

„Г-н Глушков беше седнал по средата. От едната му страна кметът на Монтана, от другата страна – Тити Папазов. От горе се даваха непрекъснато наставления на Стефан Михайлов какво да върши. Виждате, че аз съм сама жена и с качествата си, и с труда си искам да решавам нещата по честен начин на терена и очаквам от колегите ми същото.“

„Мач като мач, ако сме мобиризирани като днес, ще бъдем успешни. Ако не сме, ще загубим. Утре ще видим дали ще издържим физически“, каза Станкова по повод следващия сблъсък от финалната серия.

„Не се получи. Има и такива мачове. Играхме слабо в защита. Днес са ни вкарали 85 точки. Ние в тяхната зала успяваме да ги задържим на 55-60 точки. Дойдоха в нашата зала и ни вкараха 80. Губим мача с 1 точка, а когато това става е плод на някаква недисциплинираност в нашия отбор. Три пъти спряхме през второто полувреме техни контраатаки с фаулове, изпуснахме и под коша, и не успяхме да направим разлика. Загубата се дължи на наши грешки. Мачът за нас не беше добър. Надявам се утре да успеем да победим“, коментира старши треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов.

„Не високомерно, а безотговорно подходихме в някои атаки. Под коша положението е трагично, а това е безотговорност. Утре нямаме какво да губим, излизаме и се борим“, каза още Михайлов и добави по повод думите на Елена Станкова:

„Тя каквото е казала досега, е казала само големи глупости. Толкова много ни помага Барона, че ни е свирил четири мача и имаме две загуби и две победи. Един човек, който не знае какво говори, няма за какво да се слуша. Момичетата излязоха и се пребориха. Ние не можахме да се преборим. Аз не виждам някаква помощ.“