Президентът на БК ЦСКА - Роберт Гергов, говори на пресконференция, на която беше обявен новият спонсор на тима efbet, както и завръщането на "червените" в НБЛ. 

LAP.bg
16 снимки

"За последните 10 години, откакто започнахме с едно дете и един треньор, всички ми звъняха за мъжки отбор. Дойде този момент. Имаше стъпала, които трябва да се извървят. Искахме да имаме детска школа, имаме три купи спечелени тази година. Добихме право да участваме във Висшата лига на България. За залата няма какво повече да казвам – поканили сме ви в нея. От нашите юноши имаме двама-трима, които ще получат професионален договор и още двама-трима, които ще участват в тренировъчния процес на мъжкия отбор. Имаме национали до 18 и 20 години”, каза Гергов.

„Тема №1 е завръщането на отбора в НБЛ. Треньор ще бъде Росен Барчовски. Не търсим конфронтация. Нашата идея е червената общност да бъде обединена. С този ход правим стъпка в тази посока", продължи той.

"Първата година ще се борим за титлата, но никой не ни поставя цели да ставаме шампиони през първата година. Ще се опитаме. За Европа – като се класираме ще ви поканим на пресконференция. Първата ми идея за щаба на Барчовски е да има приемственост. На Росен му трябва на пълен работен ден помощник треньор и така трябваше да обезкървим треньорът на старшата. Той ще бъде връзката между старшата и мъже". 

Изискванията на лигата са да заявим две зали. Заявяваме нашата и „Триадица”, която е традиционна на баскетбола. Не очаквам проблеми. Баскетболната публика е много по-различна. В тази зала има места, колкото и „Триадица” – 450 седящи места", завърши Гергов.