Драган Зекович е последното ново попълнение в редиците на ЦСКА. Опитният център е от Сърбия, висок е 210 см. и още с първите си изяви затвърди мнението, че ще бъде един от най-класните играчи в НБЛ, който ще допринесе не само с опита, но и с шампионския си манталитет. За очакванията от престоя при "Армейците", най-големите успехи, щастливото число и личния си рекорд по отбелязани тройки в един мач Драган даде специално интервю пред клубния уебсайт. Той ще дебютира в нашата зала идният понеделник, 6 март от 19 часа срещу Спартак Плевен.

Драган, предстои ти първи домакински мач и дебют пред публиката на ЦСКА. Какво трябва да знаят за теб нашите фенове?

Първо, че съм доволен, че дойдох в София. Радвам се, че играя в клуб, който има големи традиции. Клуб, който иска да се върне към славното си минало.

За мен е голямо предизвикателство да бъда част от ЦСКА. Аз и семейството ми обичаме да пътуваме и да опознаваме историята и културата на местата, където играя. Сигурен съм, че България ще бъде вдъхновение за нас. И най-важното - досега винаги съм играл в отбори с високи цели и амбиции. Допринасял съм за успехите и се надявам тази традиция да продължи и в София

lap.bg
15 снимки

Кой е най-големият ти успех в баскетбола?

Имал съм много прекрасни моменти в кариерата ми. Участие в различни възрастови групи на националния отбор, индивидуални отличия, международни успехи, бронзов медал от Еврокъп, Купа в Северна Македония и Суперкупа на Румъния. Любим момент ми е и титлата с Орадя в Румъния.

Вече познаваш отбора, изигра и няколко мача, колко далеч може да стигне ЦСКА този сезон?

Все още ми е много трудно да кажа, защото не познавам много добре другите отбори в България. Засега ми се струва, че Лигата е доста равностойна, така че ако контузиите ни заобикалят и надградим защитата си с повече отборни усилия и химия между момчетата, можем да направим НБЛ още по-интересна.

Колко тройки най-много си вкарвал в един мач?

Ударих шест тройки четири пъти в кариерата си.

start-photo.bg
42 снимки

Защо играеш с номер 27?

На първо място, аз съм роден на 27 май. За мен и жена ми датата 27-ми също е много важна. За нас, сърбите, в православния календар важните светии също се честват на 27-ми.

Какво предпочиташ - да завършиш мача с 10 точки и 80% успешни стрелби или с 20 точки и 40% успешни стрелби?

Честно казано, когато бях по-млад, вероятно бих избрал 20 точки и 40% стрелба, но сега избирам само моят отбор да спечели. Да постигнем възможно най-добро класиране, отборът да се развива и да прогресираме във всяко отношение.