13 години, 9 месеца и 30 дни по-късно Левски отново победи ЦСКА във Вечното баскетболно дерби в НБЛ. При завръщането на паркета на супер-сблъсъка на паркета „сините“ измъкнаха успеха в достойна за думата „дерби“ битка с 95:92 след продължение.

start-photo.bg
84 снимки

В герой за успеха на “сините” се превърна американският център Джон Флорвиъс, който първо прати мача в продължение с два точно изпълнени фаула, а след това осигури аванс на тима си и в последните фрагменти от продължението. Но истинският герой за победителите бе Златин Георгиев, който бе на асистенция от трипъл дабъл и наниза 20 точки и добави 11 борби и 9 асистенции за коефициент на полезно действие 42. Флорвиъс вкара 27 точки и хвана 9 борби. Лъчезар Димитров се отличи с 15 точки, с 14 се включи капитанът Асен Великов, а 13 – Алън Арнет.

За ЦСКА Райли Оуенс наниза 25 точки, 22 добави 22 точки и 11 борби. 17 точки за дебюта си с червения екип направи новото попълнение Джордан Калахан, а с по 11 се включиха Дамян Минков и Мартин Сотиров. Лошата новина за „червения“ щаб е и новата контузия на Венцислав Петков.

След този мач и двата отбора са с актив 2-3 до момента. ЦСКА гостува на Берое в следващия кръг, а Левски ще пътува за Варна за мач с Черно море Тича.