"Беше много странно това доиграване на срещата. За първи път ми се случва. Мисля, че вчера бяхме в подем и заради тези случки го загубихме. Опитахме се да обърнем резултата, но три минути са както много, така и малко време. Не успяхме да си вкараме една, две стрелби, които може би щяха да ни помогнат да обърнем резултата, но в крайна сметка спечелихме домакинско предимство и донякъде си свършихме работата тук", коментира баскетболистът на Балкан Христо Захариев след доиграването на втория мач от финалната серия за титлата в НБЛ.

"Имаме два мача в Ботевград, върху които сме се фокусирали и трябва да се опитаме да ги спечелим. Мисля, че много ни повлия случилото се вчера, защото феновете бяха през цялото време зад нас и постоянно ни плюеха и замеряха с различни предмети. Накрая не ни издържаха нервите и не успяхме да изтърпим всичко това. Не искам да се оправдавам, съжалявам,че така се случи", добави Захариев по повод неприятните сцени в зала "Универсиада" в сряда вечер.

Балкан ще сезира ФИБА за скандалите в "Универсиада"

Левски Лукойл спечели в доиграването и изравни на Балкан

Баскетболистът на Левски Лукойл Божидар Аврамов пък заяви: "Неприятни сцени вчера, но има хора, които отговарят за тези неща. Искам само да кажа, да оставят нас, играчите да решаваме нещата на терена. За другото ние не сме отговорни. От нас се иска само да играем и нашият отбор да побеждава. Така се получи, че днес трябваше да се доиграят последните три минути. На мен и на повечето момчета ни се случва за първи път. В крайна сметка ни интересува само това, че победихме и гледаме напред към следващите мачове. Всички мачове в Ботевград от началото на сезона са ни трудни, достатъчно опитни сме, знаем какво ни очаква след вчера и трябва само да сме спокойни."

Левски Лукойл иска изместване на финала с ден

Грозни сцени белязаха втория финален мач между Левски Лукойл и Балкан

Прекратиха Левски Лукойл - Балкан, преиграват мача в четвъртък