Вторият мач между Левски Лукойл и Балкан Ботевград от финалната серия на Националната баскетболна лига бе прекратен.

Срещата, от която остават още три минути и една секунда, ще се доиграе в четвъртък, 24 май, от 18.00 часа пред празни трибини в зала „Универсиада“ в столицата. Съставът воден от Константин Папазов има води в резултата - 66:59.

Ексцесиите в Универсиада в снимки

До тази ситуация се стигна след втората ескалация на напрежението между домакинските фенове и щаба на гостите. Малко преди края на мача полетя предмет от трибуните, от отбора на ботеградчани отвърнаха, след което грозните сцени взеха връх.

Наложи се намесата на жандармерията.

Състезателите на двата отбора се прибраха в съблекалните. Бе взето решение двубоят да се доиграе пред празни трибуни, но привържениците на Балкан отказаха да напуснат.

Така след изтичането на 60 минути срещата бе прекратена и взето решението за доиграването в четвъртък от 18.00 часа.

Тити Папазов: Никой няма полза от това

Припомняме, че първите наченки за силно нажежаване на страстите между запалянковците и скамейката на Балкан възникнаха 25 секунди преди почивката на мача. Тогава по информация на очевидци е имало плюнки от страна феновете към щаба на тима от Ботевград, а също така е била хвърлена и бутилка. 

При все случилото се президентът на Балкан Михаил Михайлов се намеси, като слезе на терена и изведе състава от скамейката. Гостите дори заплашиха да не се върнат след почивката, ако феновете, не бъдат преместени.

В крайна сметка буйните запалянковци бяха пренастанени зад съдийската маса, така че ситуацията на трибуните зад гостите да е по-спокойна. Срещата продължи, но малко повече от три минути преди края ѝ, грозните сцени отново доминираха на терена.

Ексцесиите в "Универсиада"

източник: LAP.bg