Баскетболният Балкан ще сезира ФИБА за прояви на расизъм и дискриминация по време на втория мач в Левски Лукойл от финалната серия за титлата в НБЛ.

Основанията са провесено бесило от агитката на Левски Лукойл и маймунски звуци от феновете на домакините.

Президентът БК Балкан Михаил Михайлов е взел решение да уведоми официално световната баскетболна централа ФИБА, съобщава botevgrad.com.

Левски Лукойл спечели в доиграването и изравни на Балкан

Заседават в петък за наказанията след скандала на Левски Лукойл - Балкан

"Като председател на клуба съм длъжен да защитя играчите на отбора, което длъжностните лица в залата не можаха да направят. Баскетболистите ни бяха обиждани през цялото време. Особено четиримата американци в нашия състав. Към тях имаше множество подвиквания, като Black Monkey. Особено фрапиращ бе моментът, в който зловещо провисналата на метри бесилка бе посочена недвусмислено на Брандън Фортънбъри, който реагира болезнено и трудно успяхме да го удържим. Да не говорим за множеството хвърлени към играчите и длъжностните лица на пейката предмети - монети, запалки, бутилки с вода, прътове от знамена и торби, пълни с пясък или камъни. Затова съвсем отговорно заявявам, че ще сезираме ФИБА", коментира Михаил Михайлов.

източник: LAP.bg

Грозни сцени белязаха втория финален мач между Левски Лукойл и Балкан

Прекратиха Левски Лукойл - Балкан, преиграват мача в четвъртък