За пореден път на баскетболен мач между Балкан Ботевград и Левски Лукойл се стигна до инциденти между феновете на двата отбора. Това се случи на полувремето на срещата-реванш от четвъртфиналите в турнира за Купата на България в Ботевград.

Привържениците на столичния отбор и фенове на домакините стигнаха до бой, замеряне с бутилки и други предмети, но след намесата на органите на реда до по-сериозни инциденти не се стигна.

За обезпечаване на обществения ред и недопускане на инциденти отново работят съвместно полицейски служители, охранителни фирми и Дирекция "Жандармерия".

Кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов заяви пред БНТ, че подобни неща не бива да се случват в баскетболните зали, защото това не е добра реклама за спорта.

"Аз не мога да твърдя, дали са били провокирани или не, но агресивно настроените фенове на Левски тръгнаха срещу хората от Ботевград. Това е ненормално. Тези хора нямат място в залата. Предния път се ограничиха с викания и скандирания, днес явно са дошли за друго. Развалят доброто впечатление от силната игра на Левски", каза Гавалюгов.

Подобни инциденти имаше и в първия мач за Купата на България между двата отбора в София, както и срещата от Националната баскетболна лига./БТА