Отборът на Левски ЛукОйл победи Балкан Ботевград със 77:73 в голямото дерби на 13-ия кръг на НБЛ. Домакините направиха слабо първо полувреме, изоставаха с 13:25 след първата част и с 32:49 на почивката. Разликата дори достигна до 23 точки в полза на Балкан.

През второто полувреме „сините“ успяха постепенно да намалят разликата и преди последните 10 минути вече изоставаха само с една точка – 59:60.

Един от най-напрегнатите моменти в зала „Универсиада“ бе 3:28 минути преди края на третата част, когато част от феновете на Левски тръгнаха към сектора с привърженици на гостите, като на трибуните полетяха и бутилки. Наложи се бързо в залата да влязат разположените на входовете на съоръжението полицаи. С това напрежението бе потушено и двубоят се доигра без други инциденти.

В последната четвърт гостите не успяха да спрат подема в тима на Левски ЛукОйл и загубиха преднината си. „Сините“ удържаха победата, след като само преди дни загубиха от този съперник в първия мач от четвъртфиналите за Купата на България.

С 18 точки най-резултатен за Левски бе Деян Иванов, който взе и 8 борби, а брат му Калоян завърши с дабъл-дабъл – 11 точки и 12 борби.

За Балкан с 23 точки най-резултатен бе Микейл Хопкинс.