Повече от очакван успех записа тимът на Левски Лукойл над Академик. Момчетата на Тити Папазов спечелиха с лекота с 96:70 в Правец пред погледа на шефа на "Лукойл България" Валентин Златев. 

Левски Лукойл започна мобилизирано и тръгна със серия от 16:0 след пет безответни тройки. Младият състав на "студентите" успя да се върне малко от малко в двубоя и да намали изоставането си само на четири точки в началото на втората четвърт.

Постепенно обаче Левски Лукойл взе събитията в свои ръце и до почивката дръпна с 18 точки при 50:32. Малко след подновяването на играта авансът на столичани стана и 20 точки, а впоследствие момчетата на Папазов поддържаха преднина от 25-26 точки.

На моменти тя надхвърли и 30 точки, за да може в крайна сметка двубоят да приключи при 96:70 в по-леко темпо в заключителни минути на двубоя. Така Левски Лукойл записа 11-и успех и се изравни по точки с лидера Балкан, преди обаче ботевградчани да са изиграли двубоя си. Академик остава с 8 победи и 8 загуби. 

Най-резултатни за победителите бяха Николай Стоянов и Джъстин Нокс с по 14 точки. Силен мач изигра и Кийт Клантън, който завърши с трипъл- дабъл за Левски Лукойл - 11 точки, 13 борби и 10 асистенции. За Академик се отличи Лъчезар Димитров с 16 точки.