Рилски спортист (Самоков) разгроми като гост Левски Лукойл със 109:77 (24:21, 27:14, 29:26, 29:16) точки в среща от Балканската лига по баскетбол за мъже. Двубоят се игра пред малко публика в столичната зала "Универсиада".  За Рилски спортист това е осма победа от девет мача в турнира. Отборът заема второ място в класирането с еднакъв актив с лидера Блокотехна (Македония). 

Левски е с три победи и пет загуби на третата позиция. Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров взеха реванш от "сините" за загубата със 72:73 в събота в Самоков в мач от Националната баскетболна лига. 

Двубоят за Левски Лукойл по решение на старши треньора Константин Папазов заради здравословни причини пропуснаха Станимир Маринов и Христо Николов. Срещата премина изключително лежерно и без напрежение, след като гостите поведоха още в първата част, а на почивката имаха аванс от 51:35. В последната четвърт преднината на играчите на Рилски спортист премина границата от 30 точки и те спокойно доиграха мача. 

Златин Георгиев отбеляза 21 точки за победителите. Шелдън Джетър добави 19 точки и 6 борби. Еван Раванел вкара 16 точки, а Дерек Райт завърши с 12 точки. Крис Минков беше най-резултатен за Левски Лукойл с 13 точки. Кийт Клентън добави 12 точки. Павлин Иванов и Николай Стоянов останаха съответно с 11 и 10 точки. 

"Може би има много причини за загубата. При тази добра игра на Самоков те заслужаваха победата. Това беше мое решение - Станимир Маринов е болен, надявам се до събота, когато играем с Балкан да е добре. Сега шокът е много голям. Проблемът беше в нашата лоша игра в защита. Решението за Христо Николов също беше мое, той още не е напълно възстановен", каза след двубоя Папазов пред БНТ.

"Ние бяхме по-добри и в двата мача. Днес играхме много мотивирано, добре в нападение. Играехме отборен баскетбол, ние сме по-добри в момента и заслужено спечелихме", коментира наставникът на гостите Людмил Хаджисотиров.