Само четири дни почивка ще имат четирите тима в НБЛ, които ще определят медалистите в родния баскетбол този сезон. Лукойл Академик и Берое са съперници в големия финал, а Рилски спортист и Черно море ще се конкурират за бронзовите медали.

Лукойл се справи с Рилски в трилър, отново е на финал

Битката за титлата и за третото място започва на 22-и май.

Следващите дати в спора за трофея са 24-и и 27-и май. Евентуален четвърти мач ще се играе на 29-и, а пети – на 2-и юни. Първите две срещи са в Правец, вторите две в Стара Загора, а евентуален пети двубой ще е пак в Правец.

След 22-и май и първия мач за бронзовите медали в Самоков, вторият двубой е насрочен за 24-и във Варна, а евентуален трети – на 26-и май отново в Самоков.

Интересното е, че първите два двубоя от двете серии са в един и същи ден и час, според програмата на НБЛ.

„Повече са психически усилията, които хвърлихме. Цяла година водим добър тренировъчен процес. Да, в края на сезона ще е трудно на момчетата да изиграят такава дълга серия, но ние имаме дълъг състав”, коментира треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев след петия двубой от полуфинала срещу Рилски спортист.

Тони Дечев: Все още нищо не сме свършили

„Нямаше да е незаслужено да сме на финал. Трябва да се възстановим психически първо. Когато си толкова близо до финала е трудно след като загубиш. Но аз смятам, спечелихме много от таци серия. Ако успеем да вземем бронзовите медали, това ще е достоен завършек на сезона”, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров. 

Хаджисотиров: Сезонът ще бъде успешен, ако вземем бронзовите медали