Старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев поздрави възпитаниците си за победата над Рилски спортист с 80:76, която класира за „студентите“ за 16-и пореден път на финал в Националната Баскетболна Лига.

„Поздравявам момчетата. Днес беше тежък мач. Напрежението беше при нас, което ни се отрази в нападение, особено през първото полувреме. Изпуснахме много чисти стрелби, което не е типично за нас, а това ни попречи да се откъснем и момчетата да се успокоят. Все пак, днес всички се справиха много добре с напрежението. Още веднъж поздравявам момчетата и им пожелавам да играят добре и на финала“, заяви Дечев.

„Според мен всичко беше въпрос на психология. Рилски спортист се възползва от една елементарна грешка, която допуснахме в първия мач и го спечелиха. Аз мисля, че моите момчета са стойностни играчи и не лош отбор. Когато има напрежение, това се отразява и на тях. Те не могат да се фокусират изцяло върху играта. Професионалният състезател трябва да мисли само за баскетбол. Ние все още нищо не сме свършили. Целта пред нашия отбор продължава да бъде шампионската титла. Това вече е свършило и ние трябва да се концентрираме върху финала“, добави треньорът на ЛукОйл Академик.

„Ние успяхме да излезем от тази серия. Рилски спортист започна да играе добър баскетбол през последните седмици. Не им прави чест, че дори, когато побеждаваха говореха само за съдиите и по този начин се обезценяваше труда, както на нашите играчи, така и техният“, каза още Тони Дечев.