Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров сподели след загубата от Лукойл със 76:80, че се гордее с баскетболистите си, въпреки че тимът му не успя да се класира за финала в първенството.

Той допълни, че ако отборът му успее да се пребори за бронзовите медали в шампионата, то това би бил един „успешен“ сезон за Рилецо.

„Аз се гордея от начина, по който игра отборът и начина, по който се представихме и борихме. Смятам, че щеше да бъде заслужено да отидем на финал, но в петия мач един отбор побеждава. Видяхте, че до последно не се знаеше кой ще спечели в тяхната зала. Те вкараха 13 тройки, което направи разликата“, коментира той.

Лукойл се справи с Рилецо и се класира за 16-ти пореден финал

„Повече съдиите няма да коментирам. Каквото имахме към тях го казахме. Съжалявам само за шанса, който изпуснахме в четвъртия мач в нашата зала. Там имахме златен шанс и наистина можем да съжаляваме за нещата, които не зависеха от нас. Повече няма да коментирам съдиите, приключих с тази тема“, допълни специалистът.

„Трябва да се възстановим психически след този мач, защото когато си бил толкова близо до финала и си загубил, после е трудно, но аз лично не мисля, че сме загубили от тази серия, а смятам, че спечелихме доста. Ще си починем, ще се възстановим и ако успеем да се преборим да вземем бронзови медали това ще е един много успешен сезон“, каза още специалистът.