"Миналата година ние не искахме да притискаме младите играчи с цели, но тази година определено ще гоним финал и в двата турнира, това е нещото, което сме си поставили и ще търсим да изпълним. Добро представяне във ФИБА Къп и два финала за първенството и Купата на България", обяви президентът на баскетболния Балкан Ботевград Михаил Михайлов на пресконференция преди началото на сезона в Националната баскетболна лига.

Михайлов разкри подробности около лятната селекция и очакванията си за предстоящия сезон.

"Може би разковничето за нашия отбор беше решението да участвам за първи път от много години насам в евротурнирите. Това предопредели малко селекцията, към която преминахме. Изградихме един нов отбор, разликата е, че доста от тези играчи, които ги имаме в момента, ще бъдат при нас и през следващия сезон, защото имат двугодишни договори. Това е основната разлика, досега винаги сключвахме едногодишни договори, по принцип българските играчи бягат от дългосрочни обвързвания. Привлякохме чужденци, пет на брой, които да успеят да ни помогнат точно в тези турнири и разбира се, във високите цели, които сме си поставили тази година", коментира той.

Президентът на Балкан сподели, че се надява през този сезон да има по-малко скандали, свързани със съдийството в България:

"Тази тема е много дълга и чегърлива, така че предпочитам сега да не акцентираме върху нея. Смятам, че съдиите трябва да ги оставим да си свършат работа, тоест да свирят спокойно. Смятам, че могат, видно е, че като излязат извън България могат и тук нещо им пречи. Значи може би ние това нещо трябва да го потърсим в нас, тоест да се спрат постоянните приказки. Поне в нашия клуб ние ще си наложим да мислим по този начин, пък ще видим докъде ще ни стигне търпението. Ако прекаляват, разбира се, в един момент трябва да се защитаваш, налага се".

Михаил Михайлов допълни, че очаква изключително интересен и оспорван сезон в лигата.

"Моето мнение е, че ни очаква едно първенство, може би в последните години ще бъде най-интересно и най-оспорвано. Силно се надявам да не е и най-скандално. Мисля, че има 4-5 отбора на много добро ниво, но всички останали, които да кажем са стъпка по-назад, смятам, че ще объркат плановете на другите, така да ги наречем водещите - Рилски Спортист, Берое, Лукойл, Балкан слагам в това число. Пловдив, Варна в никакъв случай не трябва да бъдат подценявани, ще бъдат един много корав домакин. Левски със завръщането на Тити Папазов, знаете как работи той и какви възможности има. Очаквам едно много интересно първенство, надявам се да изобилстват хубавите мачове, хубавите емоции и по-малко скандали да има, защото започнахме още на Суперкупата, първия мач за годината, по начин, по който не трябваше да започваме", завърши Михайлов. /БГНЕС