Балкан спечели много трудно гостуването си на Черно море Тича във Варна и нанесе трето поражение на домакините в НБЛ.

Гостите стигнаха до успеха с 82:75 едва през последната част.

Младите играчи на домакините се представиха страхотно и малко не им достигнат, за да се поздравят с първи успех в първенството.

В началото на мача Балкан набързо успя да поведе със 7:0 и 11:2, но допусна след около 5 минути игра домакините да намалят резултата при 7:11.

Младите играчи на Черно море Тича, водени от опитните Веселин Георгиев и Венелин Христов, показаха характер и не само стопиха пасива си, но и поведоха в резултата минута и половина преди края на първата част.

Първата част бе спечелена от домакините с 20:19. В началото на втората част домакините показаха много добра игра и не само поддържаха аванса си, а го увеличиха до 7 точки при 31:24 в средата на четвъртината.

В края на втората четвърт гостите успяха не само да изравнят резултата, но и да поведат с 2 точки при 37:35. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка.

След почивката Черно море Тича отново показа много добра игра и изравни резултата, след което поведе. Балкан успя в средата на третата част да обърне резултата в своя полза и да поведе при 44:43.

Домакините отново не се предадоха и успяха да поведат с 5 точки, но гостите успяха да стопят изоставането си и да поведат. В края на тази част Черно море Тича показа отлична игра и преди последната част водеше с 3 точки при 53:50. През последната част домакините успяваха да поддържат преднината си, но след около 4 минути игра гостите изравниха, след което и поведоха.

Домакините се опитаха да обърнат резултата, но силите им не стигнаха и загубиха след достойна игра със 75:82.

За победителите Кевин Брукс и Дивон Уошингтън вкараха по 16 точки, а Дейвид Хоутън завърши с дабъл-дабъл - 11 точки и 12 борби.

За Черно море Тича Венелин Христов реализира 27 точки, а Веселин Георгиев добави 19.Кристиан Кръстев завърши с дабъл-дабъл за Черно море Тича - 11 точки и 11 борби.

Гостите спечелиха 50 срещу 36 борби за домакините. Играбите на Черно море Тича вкараха 6 тройки от 19 опита, докато гостите записаха 7 тройки от 38 опита.