Националният отбор на България за младежи до 20 години победи връстниците си от Израел в първата контролна среща между двата тима. Възпитаниците на Георги Младенов изиграха добър двубой и спечелиха със 71-61, съобщава bulgarianbasket.com.

Първите минути на срещата бяха равностойни, като по средата на първата част израелците дръпнаха с 4 точки. Те продължиха да водят, но българите завършиха частта със серия от 8-2 и поведоха с 19-16.

Нашите не допуснаха нито едно изравняване през втората част, но въпреки това не успяха да се откъснат. Разликата се движеше между 1 и 5 точки, като едва към края на частта тя стигна до 8 точки. Израелците върнаха две, но с един успешен наказателен удар на Божидар Аврамов българите поведоха с 38-31 след първото полувреме.

През третата част мачът вървеше кош за кош, като нашите продължаваха да поддържат добра преднина. В един момент израелците се доближиха до 4 точки, но това бе за кратко. Така след 30 минути игра българите бяха напред с 54-45.

В началото на последната част разликата за първи път стана двуцифрена при 55-45. Гостите от Израел отговориха с 5 поредни точки и малко преди средата на частта те се върнаха в мача. Това обаче бе за кратко, тъй като българите вкараха 8 поредни точки и поведоха с цели 13, най-голямата разлика в мача до момента. До края нашите нямаха проблеми и така записаха нова победа в серията си от контроли.

Силно за българите игра Александър Янев, който завърши с дабъл дабъл след 19 точки и 10 борби. Васил Кьосев се включи добре с 14 точки, а Христо Захариев добави 10. За гостите с 10 точки и 9 борби се отчете Якоб Коен.