Старши треньорът на БК Берое Любомир Минчев говори пред клубния сайт след вчерашната победа над Рилски спортист като гост със 78:67 и преди последния мач за годината отново срещу този съперник на 30 декември от 18 часа в Стара Загора.

– Г-н Минчев, честита победа! Спечелихме с 11 точки разлика срещу силен съперник като Рилски спортист, при това като гост. Какъв е коментарът Ви за мача?

– Смятам, че като цяло изиграхме един добър мач, с изключение на един период, в който допуснахме по-сериозен срив. Рилски спортист вкарват средно по 80 точки средно на мач, ние ги свалихме под 70. Именно добрата игра в защита ни помогна да спечелим.

В един момент Берое водеше с 21 точки разлика, впоследствие домакините свалиха преднината ни само на 3. На какво се дължат тези спадове по време на мачовете? Срещу Балкан наскоро се случи нещо подобно.

– Всеки отбор има спадове, при нас те са малко по-отчетливи в дадени мачове. Все пак трябва да отбележим, че новото попълнение Тре Когинс беше на една тренировка и половина с нас и това оказва влияние. Като втори гард му трябваше време да влезе в по-сериозните мачове. Нужно е време за него специално. Смятам, че проблемите идват от нападението, не от защитата.

– След вчерашната победа можем ли да кажем, че Берое е фаворит в двойката с Рилецо?

– 11 точки не е лоша разлика, но тя не може да ни успокоява, защото такава разлика може да се свали за две минути. Рилски спортист миналата година бяха загубили с 12 точки вкъщи от Академик Пловдив, после биха навън и продължиха напред. Нито те ще се предадат, нито ще дойдат като обречени. Чака ни нов тежък мач на реванша. Всичко е възможно, затова не трябва да се отпускаме.

– Берое завършва годината отново срещу Рилски спортист на 30 декември в мач за първенство у дома. Какви са очакванията Ви за този двубой?

– Такава ни е програмата. Неминуемо те ще си направят анализ как са играли снощи. Ние също ще си направим съответните изводи. Смятам, че в момента сме горе-долу балансирани и в сравнително добра форма.