Българският национален тим по баскетбол се прибра от Полша, където участва на Европейското първенство за мъже. Чартърният полет от Вроцлав с играчите водени от треньор Пини Гершон кацна на летище „София” около 14 часа.

Въпреки думите на капитана Тодор Стойков пред медиите, че прекратява кариерата си в държавния ни състав и на Пини Гершон, че не е готов с отговора дали остава старши треньор на отбора, президентът на федерацията Михаил Михов каза: „Като го чуете от мен, тогава и двете неща са истина”, явно визирайки, че това не са окончателни решения.

„Успехът ни е в това, че бяхме на Европейско първенство. Видяха нашия тим, ние видяхме другите отбори. Не можем да отчетем като успех представянето, тъй като особено във втората среща бяхме трагични. Това го показва процентът ни на стрелба тогава. Вчера можехме да спечелим, но нашата сила е стрелбата. От мача вчера съм доволен, да. За разлика от предишните два дни, имаше отбор, имаше дух. Това е нашият отбор. След като се класирахме от група с Италия и Сърбия, значи сме били готови за това Европейско първенство. Приятелските мачове също показаха това. Мач за мач се играе и ако печелим – печелим”, коментира още босът на родната централа по баскетбол Мишо Михов.