Старши треньорът на Лукойл Академик Марин Докузовски нямаше много причини за недоволство от представянето на момчетата му при победата над Рилски спортист в неделя.

Той успя да раздели минутите между играчите си, и отбеляза, че това е много важно в този момент:„Трябва всички да играят, вече сме сигурно първи, и трябва всички да сме в час. Този мач нямаше значение за класирането, но има значение, защото Лукойл не може да си позволи да не играе сериозно. Доволен съм от старанието, но направихме много тъпотии, върху които трябва да работим.”

За разлика от грозната победа над Левски, сега играта на Лукойл бе доста по-плавна:„С Левски бе съвсем друг мач, искахме да пазим добре, за да бием и да сме първи със сигурност. Сега играхме малко по-отпуснато. Когато играеш за първото място, е важна само победата, знам, че хората искат може би да гледат друг баскетбол, но за нас, треньорите, не е важно как се вкарват кошовете.”

Как обаче Докузовски ще съхрани мотивацията през месеца до плейофите? „Наистина, това е най-трудното. Затова съм може би най-доволен от този мач, доволен съм от старанието. Грешките са нормално, ще тренираме да ги оправим. Сега е най-трудният месец, защото трябва да тренираме мотивацията е. Трудно е, но ще намерим начин.”

Лукойл има достатъчно добър състав, и лично треньорът не е мислил за опцията за ново попълнение преди плейофите:„Засега не сме мислили за нищо, този отбор е добър, и въпреки че аз го наследих, и имам други мисли, си е добър. Не търсим засега нищо.”