Старши треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски бе разочарован от поражението на своя тим от Лукойл Академик, не заради самата загуба, а заради солидната разлика в резултата.

„Спряхме да играем, можехме да намалим разликата, не е нормално да падаш така. Можеше да бъде по-достойно, нормалната разлика е 10-15 точки. Един спортист трябва да играе и за да загуби с по-малка разлика, не само за да бие, ясно е, че трудно можем да победим в това състояние, в което се намираме,” заяви малко афектиран след двубоя наставникът.

Рилецо отпадна миналата седмица от Балканската лига, след две поражение на четвърфиналния плейоф в Тел Авив от Апоел. „В Израел толкова си можехме просто. Има можене и неможене. Ние за да играем така, както играехме преди през сезона, трябва да се готвим целенасочено за всеки мач. Ние не можем да играем през три дни мачове, защото нямаме тази класа,” призна Барчовски.

„Възможно е да ни е липсвала и агресия. Може би се е натрупала и умора. Сега ще им дам два дни и половина почивка. Но ще се вдигнем, този мач нямаше как да го спечелим, имаме и други мачове,” добави той.

Рилецо играе вече доста време на практика без един от основните си състезатели - Филип Вукосавлевич, който има контузия в коляното, и не може да се възстанови напълно, макар че се появява на терена. Барчовски сподели, че се надява почивката да успее да оправи ключовия му баскетболист, за да е на линия той за решителните срещи.

„Трябва да спечелим поне два или три мача, за да си подсигурим третото място, пък след това ще мислим за плейофите,” каза още Барчовски, а на въпроса да се чака ли ново попълнение в тима преди плейофите, когато може да се картотекира още един играч, заяви: „Мислим, но засега няма нищо конкретно.”