Че школата на Герена вади таланти в баскетбола не е новина. В Левски обаче от години правят най-просто казано - хора, там градят характери и възпитават баскетболисти, млади мъже и жени, пише bgbasket.com.

Това, което преживяха десетки млади момичета (а и момчета) във вчерашния ден, не се случва често. Почти никога след преживяна подобна трагедия на деца не им се налага да излязат на паркета, изключително рядко - в решителен мач.

Напомняме, че в събота на 59-годишна възраст почина треньорката в школата на Левски и бивша състезателка Красимира Гогова. Тя бе и помощник на девойките на „сините“, които в момента играят финали на републиканско първенство в столичната зала „Триадица“. 

Внезапно почина европейска шампионка с баскетболния Левски

И до момента не мога да си представя какво се е случило в младите им умове и в детските им сърца. На мен отстрани, като наблюдател, ми бе трудно да запазя концентрация. А те се отърсиха за минути от болката, преглътнаха сълзите и направиха това, което Краси Гогова очакваше от тях. Със сигурност е знаела, че могат да го направят, тези нейни малки момичета с големи сърца. И сега се гордее с тях някъде там, отгоре, както и тези, които продължават да са зад вас край страничната линия.

Това е. Баскетболът лекува тези, които го обичат. Баскетболът кара всички ни да забравяме несгодите, дори и само за 40 минути. Предстоят още по 40 за тези смели момичета. Каквото и да се случи от оттук-нататък обаче, вече няма значение. Вие, малки момичета с големи сърца, показахте от какво сте направени и можете също да се гордеете със себе си, както ние с вас.

Автор: Мария Мицова