В пълен състав и в пълните си сили замина Лукойл Академик за Израел рано тази сутрин.

Контузените до скоро Юре Лалич и Александър Янев вече са готови, а най-новото попълнение Филип Виденов е картотекиран и екипиран за първата среща от Еврокъп.

Лалич се присъедини към Академик преди три седмици, но не игра в предсезонните проверки, след като получи разтежение на една от първите си тренировки с тима, и наставникът Оливер Костич не искаше да рискува с усложнение на травмата. Янев също пропусна последната контрола на "студентите" - с Рилски спортист - заради проблем с адукторите, но също ще е на линия за срещата в Израел.

Последното попълнение на Лукойл Филип Виденов също потегли с новите си съотборници, за да се опита да им помогне в поредната порция европейски битки. С отбора за Йерусалим тръгна и спортният директор на клуба Сашо Везенков.

Баскетболистите на Оливер Костич пристигнаха още сънени на Летище София, малко след 8 часа сутринта, но ще имат достатъчно време да се събудят, след полета от София до Истанбул, след това до Тел Авив, и оттам на автобуса до Йерусалим. Целият преход ще отнеме на Лукойл около седем-осем часа.

Българският шампион гостува на Апоел Йерусалим в сряда, от 20.30 часа.

Двубоят е първи за Лукойл от група Е на Еврокъп, а в другите две срещи от групата играят Химки - Плоещ и Пинар Кършияка - Игокеа Александровац.

Групата на Лукойл Академик, която отпътува за Израел: Филип Виденов, Тенчо Банев, Божидар Аврамов, Александър Янев, Николай Колев, Крис Минков, Димитрис Вергинис, Давин Уайт, Павле Марчинкович, Киърън Ачара, Юре Лалич, Аландо Тъкър.