Левски победи Теси Младежки национален отбор с 99:51 в мач от шестия кръг на Bulsatcom НБЛ, и се поотърси от неприятните две поредни поражения през миналата седмица.

Отборите, както в целия кръг на НБЛ, играха със зелени ленти, за съпричастност със Special Olympics.

„Сините“ нямаха проблеми в мразовитата зала „Триадица“, и стигнаха до резонен успех, като повече игрово време получиха младите баскетболисти като Венци Петков, Митко Димитров, Митко Филипов и Георги Кунов. Националите от тима на Любо Минчев стартираха сковано срещата, и това не им позволи да влязат в ритъм в последствие. Те се държаха на разумна, предвид опит и класа, разлика от съперника в три от четвъртините, но във втория период реализираха само две точки, срещу 20, което ги смачка за по-нататъшния ход на мача.

Левски освен всичко друго, закова невероятен процент от тройката, като бе 7 от 10 през първото полувреме, и стартира второто с четири поредни, за да приключи с 15 точки от 22 шута от разстояние. Всички 12 „сини“ играчи на пейката влязоха в игра, и записаха между 7 и 27 минути.

21 точки за 19 минути регистрира Златин Георгиев, а Венци Петков се отчете с 14 точки, осем асистенции, шест борби и само една грешка. Митко Димитров и Павел Иванов вкараха по 12, като първия се записа и с пет откраднати топки.

Митко Димитров излезе за първи път срещу връстниците си, с които от години играе в националния отбор за юноши и младежи. Двамата с Тенчо Тенчев пък за първи път в официален мач, се изправиха един срещу друг, след като израснаха заедно в школата на италианския Римини през последните няколко сезона.

Левски се върна в правия път с победа над младежите

източник: Gong.bg

Със своите 14 точки Тенчев бе най-резултатен за Теси НО, но направи и седем грешки. Алекс Симеонов вкара 10 точки и направи пет асистенции.

Следващата седмица на младежите им предстои гостуване в Ботевград на Балкан, а Левски приема в Арена Армеец-2 тима на Черно море Порт Варна.