Баскетболистите на Левски записаха трета победа в Националната лига, след като надиграха Спартак Плевен с 98:52 точки в 4-я кръг. „Сините” пречупиха съперника си още през първото полувреме, като на почивката резултатът бе 49:30. През второто полувреме Левски изцяло контролираше събитията на терена в тренировъчната зала на Арена Армеец и постепенно увеличаваше преднината си, която стигна цели 50 точки.

Хубав мач за „сините” изигра центърът Николай Върбанов, който завърши с 22 точки и 10 борби. Домакините изцяло доминираха под кошовете като спечелиха 43 борби срещу 27 за плевенчани. С 16 точки и 6 асистенции се отчете плеймейкърът на Левски Марко Маринович, а Димитър Ангелов реализира 13 точки и добави 9 борби за успеха. За Левски двубоя пропусна Павел Иванов, който се възстановява от травма.

Гостите от Спартак Плевен бяха равностойни само през първата четвърт, но не намериха начин да се противопоставят на по-класния си противник. Росен Софрониев бе най-резултатен за плевенчани с 14 точки, а с 13 завърши Симеон Ценов. Сред зрителите в Арена Армеец 2 бе и бившият министър на вътрешните работи на България Румен Петков, който на няколко пъти изрази бурно недоволството си от съдийството в двубоя.

Спартак играе с Черно море Порт Варна в следващия кръг на Булсатком НБЛ, а Левски ще се изправи срещу Рилски спортист. Преди това „сините” гостуват на македонския Куманово на 14-и ноември в мач от Балканската лига по баскетбол.