Най-интересната двойка на полуфиналите за Купата на България по баскетбол при мъжете може да бъде тази между Левски и Рилски спортист, разбира се, ако вторият и третият в класирането в НБЛ успеят да преодолеят съперниците си на четвъртфиналите.

Тегленият днес жребий противопостави един срещу друг отборите на Лукойл Академик и Спартак Плевен. Втората двойка е Ямбол срещу Черноморец, Левски ще срещне Балкан, а в последния, и може би най-интересен двубой от четвъртфиналите ще спорят Рилски спортист и Евроинс Черно море.

На полуфиналите победителят от срещата Лукойл Академик – Спартак Плевен ще се изправи срещу Ямбол или Черноморец, докато Левски или Балкан ще спори с победителя от мача Рилски спортист – Черно море.

Турнирът е насрочен 16 до 19 февруари в Самоков, като в първия ден ще са всички четвъртфиналинте сблъсъци. За последно Самоков бе домакин на Купата през 2008 година., когато трофеят отиде при настоящия му носител Лукойл Академик.

Има вариант Купата да бъде преместена и с ден по-рано, заради телевизионното излъчване, като в такъв случай четвъртфиналите ще се играят на 15-ти, а финалът ще е на 18-ти февруари.

При дамите домакин на Купата ще бъде Русе, на 11 и 12 февруари.

Жребият се тегли при изключително слаб интерес, като единствено Рилски спортист и Левски имаха своите представители, в лицето на изпълнителния директор на самоковци Борислав Чилингиров, и Константин Папазов от страна на "сините".

Левски и Рилски пред евентуален полуфинал за Купата, домакинът с най-тежък жребий

източник: Gong.bg, Мария Мицова

Четвъртфинали за Купата на България при мъжете:

Лукойл Академик - Спартак Плевен

Ямбол – Черноморец

Левски - Балкан

Рилски спортист - Черно море

Полуфинали:

Лукойл Академик/Спартак Плевен – Ямбол/Черноморец

Левски/Балкан - Рилски спортист/Черно море

Левски и Рилски пред евентуален полуфинал за Купата, домакинът с най-тежък жребий

източник: Gong.bg, Мария Мицова