Иван Чолаков ще води отново баскетболния Ямбол като старши треньор. Това разкри опитният наставник за Гонг, след като оставката на младия Ивайло Стоименов бе приета от клубното ръководство. Стоименов пое отговорността за четирите поредни загуби на Ямбол, макар и две от тях от лидерите в класирането Лукойл Академик и Левски. В неделя сутрин Стоименов подаде своята оставка, а до вечерта управата вече бе взела решение отново да върне всичко в ръцете на Чолаков.

„Решението на клуба е, че приема оставката. Основанията за него са слаби резултати,” заяви Чолаков. „Заместници не може да има. В Ямбол има един треньор и той се казва Иван Чолаков. Изобщо не търсим заместници. Аз бях казал, че се оттеглям само, за да си почина, не съм се отказвал от треньорството. Така че въпросът за треньор не е стоял пред нас.”

„Ще решим на по-късен етап дали Ивайло Стоименов ще остане в клуба,” сподели още Иван Чолаков. „Двамата не сме разговаряли още, нормално е, след като си подаде оставката човек, да иска да остане малко сам, да поразмишлява, и тогава да говорим. Няма смисъл още да се говори, защото човек още е под влиянието на емоциите.”

Запитан какво може да се направи, за да влезе бързо отборът в положителна серия, наставникът бе категоричен:„Аз лично мисля, че мога да променя много неща, макар че звучи нескромно. Имам достатъчно опит, за да знам какво липсва на отбора и как да го поправя. Отборът не играе добре, а когато не играе добре, в целия свят, треньорите си тръгват.”

„Нашият отбор разполага с достатъчно класни играчи, и мисля, че това ще се покаже в следващите мачове,” завърши Иван Чолаков на въпрос за селекцията на Ямбол и вероятността в тима да има нови попълнения.

В следващия кръг, на 4 декември, Ямбол гостува на Балкан, а до края на 2010 година има домакински мачове с Рилски спортист и Левски, и мачове със Спартак Плевен и Лукойл Академик.