Иван Чолаков официално напуска треньорския пост в Ямбол, след като води отбора в 19 от последните му 21 сезона. Специалистът остава в клуба като спортен директор. Има голяма вероятност и да приеме поста на генерален мениджър на Националната баскетболна лига, пише yambolbasketball.com. Начело на състава на Ямбол Чолаков ще бъде наследен от досегашния си помощник Ивайло Стоименов.

Гуруто на ямболския баскетбол пое тима през сезон 1989/1990 година, когато той бе в южната „Б” РБГ. През сезон 1992/93 успя да го вкара в елитната група, след 12-годишно отсъствие от нея. В осемнадесет от тези 19 сезона начело на Ямбол, отборът ни игра сред най-добрите. Под ръководството на Иван Чолаков бяха записани най-големите успехи на тима – шампионска титла през 2002-ра година, сребърни медалисти през 2001-ва и бронзови през 2000 година. Три пъти Ямбол е трети и в турнира за Купата на България. След две годишно прекъсване, през сезон 2004/05 Чолаков отново зае поста старши треньор на Ямбол и го води до края на изминалия сезон 2009/10.

Ръководството на отбора реши да назначи за заместник на Иван Чолаков неговия досегашен асистент Ивайло Стоименов. Новият старши треньор на Ямбoл се превръща в най-младия наставник заемащ този отговорен пост в цялата история на ямболския клуб.

Ивайло Стоименов е на 29 години и 6 месеца и по този показател измести именно своя предшественик, който бе на 30 години и 8 месеца, когато пое отбора. Новият наставник на Ямбол ще бъде и най-младият старши треньор в НБЛ този сезон, на който му се гласувана подобна отговорност да води елитен баскетболен тим.

Ивайло Стоименов бе назначен през сезон 2009/10 за асистент на Иван Чолаков, като негова основна задача бе да подготвя защитната тактика и индивидуални умения на състезателите в тази фаза на играта.