Старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков каза след победата над Левски в третия мач от полуфиналната серия, че е доволен от играта на отбора си във всички мачове дотук. Той отбеляза, че следващата среща ще е трудна за ямболии заради по-късата пейка, но като цяло изрази радостта си от играта на състезателите си:

„Доволен съм не само от днес, но и от трите мача, които играхме в серията срещу Левски. На добро ниво сме и малшансът ни попречи да спечелим един от мачовете в София. Днес окрилени от феновете, нашите състезатели играят много силно. Успяхме да надиграем съперника в нападение, а също момчетата се постараха взащита. Първото полувреме Левски пропусна няколко положения и ние се възползвахме от тях и направихме разлика. Моят отбор играе добре и аз съм доволен.

Ако в четвъртия мач и двата отбора играем по същия начин, ще има пети. Зависи обаче кой как ще успее да се възстанови, това ще е решаващо в следващия мач. Статистиката ще покаже, че играта на Левски е разпределена между повече състезатели. Ние нямаме толкова равностойни смени и се натоварваме повече. Поне резултатът ми позволи да завъртя състезателите, за да съхраня силите им за следващия мач.

Определено представянето ни в плейофите показа, че сме заслужили позицията си и в редовния сезон. Класата на един отбор личи в такива мачове. Дано завършим добре шампионата, поне с още една победа над Левски, ако е по силите ни. Дай Боже след това да стигнем и до финал.”