Наставникът на Левски Тити Папазов отчете след загубата на отбора си от Ямбол в третия мач от полуфиналната серия, че съперникът заслужено е победил. Той допълни, че неговият отбор е по-класен, но съперникът е много силен и ще са необходими доста усилия за участие в трети пореден финал:

„Бяхме надиграни. Много добра първа част за домакините им даде криле и самочувствие. Атмосферата в залата също стана много тежка и на гребена на емоцията те победиха. Имаше моменти, когато свалихме разликата на 6 точки и след това изпуснахме под коша, но генерално не може да имаме претенции само с 4-5 добри минути през втората част. Ямбол е заслужилият победител.

Опитен отбор сме и се надявам да намерим себе си. Ще направим всичко възможно още в сряда серията да приключи. Основният ни проблем беше защитата и след като допуснахме отборът на Ямбол да започне по този начин, беше трудно да се върнем. Те безспорно са добър отбор.

Много исках днес да победим, за да сме единственият отбор, който не са победили, но това не е най-важното. Ние сме по-класният тим, но в момента Ямбол играе много добре и трябва да се приближим до своите 100% и да положим максимални усилия, за да спечелим серията.”