Старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев бе категоричен след успеха над Балкан на полуфиналите в турнира за Купата на страната, че уважава всички съперници и не би избирал срещу кой да играе на финала в състезанието.

„В крайна сметка ние бяхме фаворити в този мач. Най-голямата подкрепа за Балкан беше пълната зала, което е страхотно за този турнир. След отпадането от ФИБА Къп работим спокойно, имахме време за всичко и най-важно е, че момчетата са здрави и можем да водим нормален тренировъчен процес. Виждате, че отборът изглежда доста по-различно като агресия и в нападение, и в защита и това е плод на работата, която ние свършихме за 14 дни. Ще се радвам, ако залата е пълна, независимо че домакинът няма да участва във финала. Когато феновете си няма, е просто една безсмислена надпревара между два отбора, които се доказват един на друг. А това не е добре за спорта”, коментира Дечев, а наставникът на Балкан Мирослав Ралчев заяви, цитиран от bgbasket.com, че разочарованието в тима е много голямо.

„Повече от 35 минути стояхме много добре на терена и не се знаеше кой ще спечели този мач. За кратко време взехме някакви грешни решения и получихме лесни точки. Има такива моменти и те правят баскетбола толкова интересен. Смятам, че момчетата играха на максимум. Лукойл Академик са отбор, който може да обърне нещата за секунди и да се получи една нереална разлика за този мач”, заяви Мирослав Ралчев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS