Индиана победи с 93:80 като гост срещу Вашингтон и се класира за финалите в плейофите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, печелейки серията с 4:2 успеха.

 

Дейвид Уест реализира 29 точки в актива на победителите, които пропиляха аванс от 16 точки в втората половина от двубоя. Ланс Стивънсън добави още 17 точки и 8 асистенции за Пейсърс. Марцин Гортат вкара 19 точки, а съотборникът му Джон Уорл добави още 12 за столичани, които изиграха най-силния си сезон в последните десетилетия. На финалите на Изток Индиана ще се изправи срещу шампиона Маями.

Мач номер 1 от серията между двата отбора ще се играе в неделя, а Хийт спечели в седем двубоя срещу Пейсърс през миналия сезон, а по-късно триумфира и с титлата в Лигата.

В Западната конференция Оклахома Сити спечели със 104:98 при гостуването си срещу Лос Анджелис Клипърс и победи в серията с 4:2. Кевин Дюрант реализира 39 точки и овладя 16 борби за ключовия успех на Тъндър. Неговият съотборник Ръсел Уестбрук добави още 19 точки и 12 овладени топки. Крис Пол вкара 25 точки за Клипърс и подаде 11 асистенции. Блейк Грифин се отличи с 22 точки за отбора от Калифорния, но те не бяха достатъчни, за да бъде избегнато отпадането от директните елиминации. На финала в конференцията Оклахома Сити ще играе срещу друг от фаворитите за титлата Сан Антонио Спърс.