Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков заяви, че е говорил с обявилия оставката си селекционер Росен Барчовски, но насочи вниманието към предстоящото гостуване на Германия в евроквалификациите.

„Имаме цел. Имаме мач, който е вдругиден. Важен мач, в който трябва да дадем всичко от себе си. Това е целта в момента пред нас. С Росен говорих. Това е негова позиция. Той така чувства нещата. Така чувства, че е правилно. Възприемам го, в смисъл такъв, че той мисли така. Сега за оставки и за такива неща не е момента да говорим”, коментира Георги Глушков пред Гонг.

Босът на родната централа ще пътува с отбора за Германия и заяви, че вярва в шансовете на състава да се поздрави с успех като гост в сряда вечер. „Видяхме германският отбор какъв е. Направихме повечко грешки, отколкото трябваше тук. Бяхме близо. Не са отбор, който не може да бъде победен. В смисъл такъв, и те са млад отбор, и можем да изиграем мач, който да се запомни. Това ми се иска много и съм сигурен, че всички го искат. Като започнем от момчетата и стигнем до треньорския щаб, всички искаме едно и ще бъдем като едно цяло в Германия”, каза Глушков.