Две победи в днешните двубои на националните ни отбори по баскетбол –мъже и жени си пожела изпълнителният директор на родната федерация Георги Глушков. Единственият българин играл в НБА в момента е в Русе, където ще подкрепя баскетболистките на сблъсъка с Черна гора в евроквалификациите. Президентът на централата ни по баскетбол Михаил Михов пък е с мъжкия ни състав в полския град Катовице.

„Аз съм много доволен и щастлив от това, което виждам, това как играят момичетата, какъв колектив има. Има чувство за принадлежност, което в България доста рядко се вижда. Много компоненти на отбора вече са ясни. Имаме някакво ниво. Успяхме да победим Унгария. За малко не успяхме срещу Турция. Днес се изправяме срещу отбор, който няма загуба, така че аз мисля, че отборът ще има нужната мотивация. Да се надяваме да направим такъв мач, който да се запомни с добро естествено”, коментира Георги Глушков пред Гонг.

Женският ни национален отбор играе от 18 часа довечера в зала „Дунав” в Русе срещу отбора на Черна гора, който е с 5 поеди и няма загуба до момента в евроквалификациите. Другият мач от групата ни е между Финландия и Унгария. Турция почива.

„За малко не се поздравихме с победа при гостуването с в Черна гора. Играли сме добре, въпреки че отстъпваме значително в подкошието, както на Черна гора, така и на Турция. И срещу Унгария също бяхме затруднени. Момичетата предполагам са гледали някалко пъти видео записа и ще направят каквото трябва и тази разлика да не бъде толкова очевидна. Аз лично се надявам на успех. Да ви кажа честно в този момент искам само да резултатът да е в наша полза. После евентуално ще гледаме сметките. Искам най-вече да победим, а после има други мачове, които може да търпят развитие”, заяви още Глушков.

Колкото до изключително важната среща на мъжкия ни отбор от евроквалификациите в Полша, Георги Глушков каза, че този двубой може да се окаже решаващ за класирането в групата.

„Това е много възлов мач за развързване на възела в нашата група, въпреки че на нас програмата ни е доста тежка. Имаме три мача, които са огнени. Огнени за момчетата и за нас също. Аз лично се надявам на успех, много ми се иска. Много ми се иска, въпреки че отборът на Полша е много класен, много силен, нищо, че са паднали от Португалия. Дано да играем добре, да направим един прекрасен мач, който да ни позволи да се запътим по-нагоре. Имаме си нашите шансове и ние трябва да направим всичко възможно, за да успеем. Надявам се на интересен, хубав мач, в който всички наши играчи да играят на ниво, защото това е мачът, в който трябва да го направят. Всичко е наред с играчите ни в Полша. Чух се с президента преди час, готвим се за мачовете”, сподели Георги Глушков.

Полша и България играят тази вечер от 21.15 часа, в Катовице.