Георги Божков остава да води женския баскетболен отбор Дунав в Русе с основна цел - финалите на първенството и в турнира за Купата на България, заяви президентът на клуба Николай Падалски.

Предстои да се изясни дали отборът ще запази името Дунав или ще играе в елита род друго име. Проблемът идва от ФИБА, срещу която Дунав Еконт е загубил дело, но Падалски се надява той да бъде разрешен.

Предприемачът от Русия Андрей Иванов става основен спонсор, освен на футбола в Русе, и на женския баскетболен тим на Дунав. Едновременно финансирането ще се подсилва и от създаденото през лятото АД "Русенски феномен" , което ще се занимава с импресарска дейност. Шефът на фирма "Еконт Експрес" Николай Събев е изявил желание да поеме детско-юношеската школа на клуба.

В отбора остават Зорница Костова и Христина Минкова, както и младата надежда Йоанна Христова. Договор с русенския тим вече е подписала и Катя Кордова. В момента се преговаря с още пет състезателки, с които нещата са уредени на 90 на сто. Според Падалски това са първокласни баскетболистки, минали през националните отбори. Към първия отбор на Дунав ще бъде добавена и талантливата Деяна Цекова, висока 1,90.

Падалски съобщи, че националката от русенския тим Даниела Петева отива в първодивизионния испански клуб "Ибиса". Петева е най-имиджовият продукт, създаден от русенската баскетболна школа, заяви Падалски. Според него Петева е обещала, че в България ще играе само в Русе.