„Няколко пъти повторих на момичета, че когато се откъснахме със 7 точки, трябваше да проявим още малко характер на терена и да ги направим 14, а от там да се улеснят нещата. Не успяхме да направим това нещо. Противникът започна да играе малко по-агресивно и грубо, а ние не можахме да удържим на това и дадохме възможност мачът да бъде изравнен”, заяви старши треньорът на женския баскетболен тим на Хасково Елена Станкова след загубата на отбора в първия мач от четвъртфиналния плейоф с Левски.

За центъра Анита Тейлане и травмата, която получи, Станкова обясни: „Тя обясни, че е получила чувство, че рамото й се е извадило, и действително след това нещата не изглеждаха по същия начин при нея.”

Попитана, дали смята, че тимът й е загубил мача в третата част, Елена Станкова отговори: „Смятам, че загубихме мача по-рано. Този сценарий на мен ми е ясен. Ако ние не проявим характер и не направим разлика, отборът на Левски играе грубо и агресивно, и ако им се позволи, ние не можем да противодействаме със същата игра. Те не играха толкова твърдо през първото полувреме.”

А защо има такъв заряд между Левски и Хасково, и защо не поздравява Стефан Михайлов, Ели Станкова каза: „Аз подхождам като най-обикновена среща. Ако някой го мотивира или подбужда този заряд, не знам, не съм аз човекът. Не го поздравявам, защото не го уважавам. Защото смятам, че един треньор не може да бъде интригант. Един треньор не може да е клюкар. Един треньор трябва да има поведение, каквото изисква треньорската професия. Не може да се хули, не може да се плюе. Най-малкото аз съм жена треньор и ако той е джентълмен, би трябвало да има съвсем различно поведение към мен от това, което демонстрира. От там са нещата. Той много добре знае, че аз имам лиценз. Това е лъжа от негова страна. Прави коментари, които не са коректни. От там идват нещата. Ние сме били дълги години приятели. Той обича да интригантства, а аз не обичам такъв тип поведение и съм му го казвала и преди.”

„Едно и също им казвам на момичетата- трябва да проявяват характер. В живота без характер не може. Те са обучени, тактически са грамотни. Имам един човек под коша, които има над 10 блока днес. Играхме феноменално в защита през първото полувреме, но не проявихме характер и ако продължаваме, съвсем резонно ще отпаднем. Николина Николич е много силна баскетболистка, но тя дойде късно- през януари, а и изгуби цял месец с контузии, а после и тежка вирусна инфекция. Реално аз я ползвам нея нормално от 20 дни насам. През много перипетии минахме. Бях много смела и убедена, че ще се борим за медалите, защото имах Станислава Станкова и Наталия Топалова. Станислава се контузи още в първия мач, а Наталия отида на втора операция на коляното, а от там нещата започнаха да се променят. Нямахме спокойствие при работата”, коментира още Станкова, а дали ще бъде разочарование за нея и хората в Хасково, ако тимът отпадне на тази фаза, Елена Станкова заяви:

„Навярно ще бъде разочарование за града и за хората, но лично за мен няма да е разочарование, защото всичко това, което направихме до тук за мен е голям успех. Положихме основите, дадохме някакъв старт, децата са в залата. Положи се едно начало и аз се чувствам в основите на нова начало. Все още серията не е завършила. Нека да завърши и тогава може да коментираме окончателно нещата.”