Женският баскетболен тим на Левски спечели първия двубой от четвъртфиналия плейоф срещу Хасково със 77:67 точки пред рехава публика в и без това не особено голямата тренировъчна зала на Арена Армеец. Вторият сблъсък е на 7-и април в Хасково, а ако се стигне до трети мач, то той ще е на 10-и април в София.

Гостите изиграха по-добро първо полувреме, благодарение на по-здравата защита и силното представяне на латвийския център Анита Тейлане, която направи 9 чадъра, 13 борби и 9 точки само за първите 20 минути. „Сините” така и не намираха противодействие на латвийката и отбелязаха едва 30 точки за първото полувреме, което завърши при резултат 30:37. Хасково имаше преимущество и водеше в един момент с 11 точки.

След почивката Левски излезе тотално преобразен, заигра по-бързо и агресивно и успя да изравни, а след това и да поведе. Само за третата четвърт домакините вкараха 33 срещу 15 точки за Хасково, а последната част стартира при 63:52 в полза на „сините”. В самото начало на второто полувреме латвийката Тейлане контузи рамото си и това очевидно й попречи да е боеспособно до края. Тя завърши с 14 точки и 15 борби.

За Левски пък основният коз се оказа точната стрелба на Христина Иванова. Тя завърши с 27 точки, от които 5 тройки. Радослава Бъчварова също допринете със своите 19 точки, от които 4 тройки. Тази добра стрелба от далечно разстояние буквално отказа гостите, които не успяха да се съвземат от обрата през третата четвърт и до края Левски задържа преднината си, която дори достигна 17 точки в един момент.

След края на двубоя, както и преди мача двамата треньори Стефан Михайлов и Елена Станкова не се поздравиха.